Πέθανε η δημοφιλής Βρετανίδα ηθοποιός Νταϊάνα Ριγκ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η αγαπημένη Βρετανίδα ηθοποιός Νταϊάνα Ριγκ, μετά από μάχη λίγων μηνών με τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει το BBC, η καριέρα της υπήρξε μακρά και πολυποίκιλη, με πληθώρα ρόλων στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, οι οποίοι κυμαίνονταν από «βαρύ» δράμα μέχρι «ελαφριές» κωμωδίες.

Διασημότερος ρόλος της υπήρξε αυτός της θελκτικής κατασκόπου Έμα Πιλ, στην κλασική βρετανική κατασκοπευτική σειρά της δεκαετίας του ’60, «Οι Εκδικητές» (The Avengers). Μαζί με τον συνεργάτη της, τον μυστικό πράκτορα Τζον Στιντ, τον οποίο υποδυόταν ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Πάτρικ Μακνί, δημιούργησαν ένα από τα πιο εμβληματικά δίδυμα στην ιστορία της τηλεοπτικής (και όχι μόνο) ποπ κουλτούρας. Περαιτέρω, με την ευρηματικότητα της, τις εκπληκτικές ικανότητες της στις πολεμικές τέχνες και την αυτοπεποίθηση της κατά τη διάρκεια δύσκολων αποστολών, η Νταϊάνα Ριγκ ως Έμα Πιλ κατέστη σύμβολο του φεμινιστικού κινήματος της δεκαετίας του ’60. Παράλληλα, απέκτησε και πλήθος αντρών θαυμαστών, μέσω της γοητευτικής βραχνής φωνής της και του ιδιαίτερου σεξ απίλ της, το οποίο τόνιζε με το χαρακτηριστικό «γατίσιο» μαύρο ολόσωμο κορμάκι της.

Ακόμη, ως Τρέισι, υπήρξε το μοναδικό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ που ανέβηκε με τον θρυλικό πράκτορα… τα σκαλιά της εκκλησίας, λαμβάνοντας τον τίτλο της μοναδικής… κυρίας Μποντ της ιστορίας, στην ταινία του 1969, «Τζέιμς Μποντ 007: Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας», το μοναδικό έργο οπού τον Τζέιμς Μποντ υποδύεται ο Αυστραλός ηθοποιός Τζορτζ Λάζενμπι. Άλλες άξιες αναφοράς ταινίες στις οποίες συμμετείχε είναι το «Όνειρο Θερινής Νυκτός« (1968), τα «Δύο Εγκλήματα Κάτω Από τον Ήλιο» (1982) και η θεότρελη μαύρη κωμωδία το Θέατρο του Αίματος (1973), όπου βοηθάει τον αποτυχημένο ηθοποιό πατέρα της, να εκδικηθεί τους κριτικούς που τον «έθαψαν», με αμιγώς… σεξπιρικούς τρόπους.

Τέλος, στη δύση της καριέρας της, έγινε γνωστή και στο νεότερο κοινό μέσω της συμμετοχής της στη δημοφιλή σειρά φαντασίας Game of Thrones, στην οποία υποδύθηκε τον χαρακτήρα της Ολένα Τάιρελ σε διάφορα επεισόδια πέντε τηλεοπτικών σεζόν. Ωστόσο, όπως δήλωσε το 2019, δεν παρακολούθησε ποτέ τη δημοφιλέστερη τηλεοπτική σειρά των ημερών μας.


loading...