Ποιοι πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι της Αθήνας κλείνουν

Αναστέλλει ο δήμος Αθηναίων από αύριο τη λειτουργία της Τεχνόπολης, μουσείων, δημοτικών γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων, παιδικών χαρών κ.ά. στην Αθήνα, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των κατευθύνσεων του υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, αναστέλλεται η λειτουργία δημοτικών γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων, ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, Ακαδημιών εκμάθησης αθλημάτων του ΟΠΑΝΔΑ και των παιδικών χαρών.

Εξαιρούνται τα γήπεδα τένις και το Αθλητικό Κέντρο Στίβου Γκράβας, τα οποία θα λειτουργούν μόνο για ατομική προπόνηση, χωρίς προπονητή και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία του Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”, του Ψηφιακού Μουσείου Ακαδημίας Πλάτωνος, του Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα”, του Πολυχώρου “Άννα και Μαρία Καλουτά”, του Κέντρου Τεχνών, του Δωδεκανησιακού Σπιτιού και της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Κλειστή η Τεχνόπολη

Στα νέα μέτρα εναρμονίζεται και η Τεχνόπολη, η οποία θα παραμείνει κλειστή το μήνα Νοέμβριο. Ωστόσο, θα συνεχίσει να παράγει ένα πλούσιο πρόγραμμα ψηφιακών εκδηλώσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές δράσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και του Innovathens στο www.athens-technopolis.gr

Η Τεχνόπολη δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να ξεναγηθούν στους εξωτερικούς χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου αποκλειστικά σε ολιγομελείς ομάδες, κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2130109325.

Επίσης, οι δημότες μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από το πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.gasmuseum.gr.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News 


loading...