Πως μπορείτε να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση

Το DNA των κυττάρων μας δεν είναι η μόνη αιτία γήρανσης του δέρματος. Οι εξωτερικοί παράγοντες είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, επιβαρυντικοί για το δέρμα.

Κι επειδή δεν μπορούμε να αλλάξουμε το DNA μας, μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση. Αυτές είναι οι εξής:

Πέφτουμε για ύπνο αργά

Ιδιαίτερα αν ξυπνάμε και νωρίς, η έλλειψη ύπνου επιβαρύνει την εμφάνισή μας και μας κάνει να δείχνουμε μονίμως κουρασμένοι. Επιβαρύνει όμως και τον οργανισμό συνολικά, ο οποίος δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί αρκετά. Ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με την αυξημένη αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη, την αύξηση βάρους και την εμφάνιση ρυτίδων, μαύρων κύκλων και γενικά με την όψη ενός κουρασμένου προσώπου.

Καθιστική ζωή

Όλες οι μορφές άσκησης έχουν απίστευτα οφέλη στον οργανισμό. Επιπλέον, καθυστερούν τη γήρανση όχι μόνο του δέρματος, αλλά του σώματος συνολικά. Ένα γυμνασμένο σώμα δείχνει πολύ πιο νεανικό σε σχέση με ένα που δε γυμνάζεται καθόλου ακόμα κι αν έχουν την ίδια ηλικία. Επομένως, η άσκηση δε συμβάλλει μόνο στην απώλεια βάρους, υποστηρίζει τη μακροζωία και χαρίζει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, βελτιώνει τη ροή του αίματος και ανεβάζει τα επίπεδα του οξυγόνου.

Αποχή από το σεξ

Το σεξ δεν ανεβάζει μόνο τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση, αλλά συμβάλλει και στη μακροζωία. Μας κρατάει ζωντανούς και μας κάνει να δείχνουμε νεότεροι. Όσοι έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και μικρότερο κίνδυνο προσβολής από σοβαρές ασθένειες, όπως είναι οι καρδιοπάθειες.

Καταναλώνουμε πολλά γλυκά

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης δεν αυξάνει μόνο το βάρος, αλλά προκαλεί και πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων. Επίσης, η επιδερμίδα μας χάνει τη λάμψη της. Η ζάχαρη όταν εισέρχεται στον οργανισμό βλάπτει το κολλαγόνο μειώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Δεν πίνουμε νερό

Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό. Η αφυδάτωση στερεί από τους ιστούς και τα κύτταρα την ποσότητα νερού που χρειάζονται κάνοντας το δέρμα να ζαρώνει και να δείχνει κουρασμένο και ξηρό. Η έλλειψη ενυδάτωσης προκαλεί τις ρυτίδες αφυδάτωσης που αν δεν αντιμετωπιστούν γίνονται μόνιμες. Η κατανάλωση αρκετών υγρών μέσα στην ημέρα αντιστρέφει αυτήν την κατάσταση σε συνδυασμό με την εφαρμογή καλλυντικών με ενυδατικούς παράγοντες.

Ακούμε δυνατά μουσική

Ακούγοντας μουσική με ακουστικά πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, οδηγούμαστε σταδιακά σε απώλεια ακοής.

Δε διαβάζουμε

Η διαδικασία της γήρανσης αφορά και τον εγκέφαλο. Αν αυτός δε λαμβάνει εξωτερικά και νέα ερεθίσματα, η λειτουργία του αρχίζει να φθίνει. Η καλή πνευματική υγεία είναι κι αυτή ένας δείκτης νεότητας. Ένας υγιής εγκέφαλος έχει αντίκτυπο στην εξωτερική εμφάνιση. Επομένως, ένα καλό βιβλίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον κρατήσουμε σε εγρήγορση.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News 


 

loading...