Πού είναι η Μέγκαν; “Θεωρίες συνωμοσίας” για την ηχηρή απουσία της Μαρκλ από το πλευρό του πρίγκιπα ΧάριΈνα μεγάλο μέρος της εικόνας και της “συνταγής επιτυχίας” για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, στηρίχτηκε στο γεγονος ότι είναι αχώριστοι και στηρίζουν ο ένας τον άλλον σε όλα.

Ωστόσο, καθώς ο Χάρι έχει ξεκινήσει το πιο σημαντικό έργο του μέχρι σήμερα, την προώθηση της αυτοβιογραφίας του “Spare”, που έσπασε ρεκόρ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, το έκανε κυρίως μόνος του. Η Μέγκαν δεν φαίνεται πουθενά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η πρώην ηθοποιός δεν τον συνόδευσε ούτε μια φορά στην εξαντλητική περιοδεία του στα τηλεοπτικά στούντιο και τις συνεντεύξεις για την προώθηση του βιβλίου.

Αν σκεφτεί κανείς πόσο νευρικός είναι ο Χάρι όταν καλείται να μιλήσει δημόσια -όπως παραδέχεται και ο ίδιος στο βιβλίο του- και λαμβάνοντας υπόψη τα εξαιρετικά υψηλά διακυβεύματα όσων έχει να πει, όπως η σωματική επίθεση που είχε δεχτεί από τον αδερφό του, φαίνεται παράξενο ότι η συνήθως πάντα παρούσα σύζυγός του παραμένει σταθερά στα παρασκήνια.

Ο Χάρι έψει γράψει μάλιστα μια αφιέρωση στη Μέγκαν, στην αυτοβιογραφία του: “Αυτό το βιβλίο θα ήταν αδύνατο, υλικοτεχνικά, σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά χωρίς εσένα. Τα περισσότερα πράγματα θα ήταν αδύνατα χωρίς εσένα”.

Πού είναι λοιπόν η Μέγκαν; Το ζευγάρι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μαζί από τις 7 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, όπου έλαβε το βραβείο Robert F. Kennedy Ripple of Hope Award για τη δουλειά τους σχετικά με τη φυλετική δικαιοσύνη και την ψυχική υγεία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Penguin Random House, ο εκδοτικός οίκος που εξέδωσε το βιβλίο του Χάρι, θα περίμεναν ότι η Μέγκαν θα βοηθούσε στην αύξηση των πωλήσεων του βιβλίου.

Βρετανοί δημοσιογράφοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο Penguin προτιμούσε ο Χάρι να είναι στο επίκεντρο από την αρχή και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του με το βιβλίο. Το ταξίδι είναι δικό του, αυτός είναι ο πρωταγωνιστής και αυτός έπρεπε να λάμψει, χωρίς να του στερεί κανείς την πρωτοκαθεδρία…

Όμως, η Μέγκαν δεν ήταν παρούσα, είτε εντός είτε εκτός κάμερας, κατά τις συνεντεύξεις του με τον Τομ Μπράντμπι του ITV και τον Άντερσον Κούπερ του CNN.

Ωστόσο, έχει ξεσπάσει μια μεγάλη ποικιλία θεωριών. Το διαδίκτυο, όπως θα περίμενε κανείς, φλέγεται από αβάσιμες εικασίες για τους λόγους που “απουσιάζει” η Μέγκαν.

Η Victoria Ward της Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι “η Μέγκαν, που γνωρίζει καλύτερα το παιχνίδι των μίντια, ήταν πιο επιφυλακτική στην έκδοση του βιβλίου και μπορεί να είχε εγείρει ήπιες ανησυχίες για το αν ήταν η σωστή κίνηση”.

Ωστόσο, μάλλον η δημόσια απουσία της Μέγκαν είναι κάτι πιο στρατηγικό, που δεν οφείλεται σε αόριστες “ανησυχίες”, ειδικά όσες ψελλίζουν κάτι για… σχίσμα στη σχέση τους.

Η υποχώρηση της Μαρκλ από τα φώτα της δημοσιότητας είναι, όπως λένε καλά τοποθετημένες πηγές, μέρος μιας προσεκτικά μελετημένης προσέγγισης δημοσίων σχέσεων για την απάντηση σε σκληρές κριτικές, καθώς και για την προετοιμασία του εδάφους για μελλοντικά προσοδοφόρα έργα.

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!
loading...