Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το τυχαίο γεγονός που οδήγησε στο θρυλικό κούρεμα των 90s

Η ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από το διασημότερο χτένισμα των 90s της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που αντέγραψαν πολλές γυναίκες.

Ήδη τη δεκαετία του ’90 η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποτελούσε πρότυπο για πολλές χιλιάδες γυναίκες, όχι μόνο στη Βρετανία αλλά παγκοσμίως. Τόσο αναφορικά με τις στιλιστικές της επιλογές, όσο και με τις επιλογές στο χτένισμά της.

Η επιρροή της στον κόσμο της μόδας ήταν τόσο μεγάλη, που τόσο οι σχεδιαστές μόδας όσο και οι απλές γυναίκες, αντέγραφαν κάθε της επιλογή.

Φυσικά, η Νταϊάνα ήταν πρότυπο και για τα μαλλιά της, ειδικά από τη στιγμή που απέκτησε το κοντό μαλλί, δημιουργώντας την απόλυτη τάση των 90s, το οποίο μάλιστα προέκυψε εντελώς τυχαία.

Το κούρεμα που δεν άλλαξε ποτέ, και προέκυψε τυχαία

Το 1990 η πριγκίπισσα Νταϊάνα έκανε μια φωτογράφηση με τον κορυφαίο φωτογράφο Patrick Demarchelier για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue.

Ο hairstylist ήταν ο Sam McKnight, ο οποίος μάλιστα δεν ήξερε ποιο θα ήταν το μοντέλο του μέχρι που την είδε να μπαίνει στο δωμάτιο.

diana

Βλέποντας την Νταϊάνα, ο McKnight αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο στα μαλλιά της, τα οποία ήταν σε μακρύ καρέ κοντά στο μήκος των ώμων και είχαν ακόμη τον κλασικό όγκο που κυριαρχούσε κατά την δεκαετία του ’80.

princess diana

O ίδιος εξηγεί στο βιβλίο του “Hair by Sam McKnight” πώς έπιασε τα μαλλιά της πριγκίπισσας πίσω με τη βοήθεια μιας τιάρας, κάνοντάς τα να μοιάζουν πιο κοντά.

princess diana

H Νταϊάνα κατάλαβε αμέσως ότι το συγκεκριμένο στιλ της ταίριαζε πολύ και φεύγοντας ζήτησε τη συμβουλή του:

“Καθώς έφευγε η Νταϊάνα μετά το τέλος της φωτογράφισης, με ρώτησε “τι θα έκανες στα μαλλιά μου αν είχες το ελεύθερο” αναφέρει ο McKnight. “Κι εγώ απάντησα θα σας πρότεινα να τα κουρέψετε κοντά. Εκείνη, προς έκπληξή μου, συμφώνησε αμέσως και τα κουρέψαμε επιτόπου”.

PRINCESS DIANA

Έτσι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα μπήκε για μια φωτογράφιση και έφυγε με ένα εντελώς διαφορετικό look, το οποίο δεν άργησε να σχολιαστεί και από τον Τύπο. Αμέσως το νέο χτένισμα της Νταϊάνα έγινε πρωτοσέλιδο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της εποχής, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα τάση στο χώρο των κουρεμάτων με τα πιο κοντά μαλλιά να επιλέγονται πλέον από τις περισσότερες γυναίκες.

PRINCESS DIANA
thetoc.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News

loading...