Ρολόι της Αποκάλυψης: Απέχουμε μόλις 90 δευτερόλεπτα από την καταστροφή της ανθρωπότηταςΟι δείκτες του «ρολογιού της Αποκάλυψης» μετακινήθηκαν προμηνύοντας ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην απόλυτη καταστροφή της.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι επαναλαμβανόμενες απειλές της Μόσχας ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι δείκτες προχώρησαν κατά 10 δευτερόλεπτα, λένε οι επιστήμονες.

Στον ορισμό της νέας ώρας συνέβαλαν ακόμη οι κίνδυνοι για τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, αλλά οι απειλές που προκαλούν οι τεχνολογικοί και βιολογικοί κίνδυνοι όπως η πανδημία του κορωνοϊού.

Το συμβολικό «ρολόι της Αποκάλυψης» δημιούργησε το 1947 ομάδα επιστημόνων, ανάμεσά τους ο Άλμπερτ Άινσταϊν και ο «πατέρας» της ατομικής βόμβας Ρόμπερτ Όπενχαϊμερ. Όσο πιο κοντά βρίσκονται οι δείκτες του στα μεσάνυχτα τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της ανθρωπότητας.

Το μεγαλύτερο διάστημα που χώριζε την ανθρωπότητα από την ολική καταστροφή ήταν 17 λεπτά, το 1991, όταν τελείωσε ο Ψυχρός πόλεμος με την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα να υπογράφουν συμφωνία που είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των πυρηνικών τους οπλοστασίων.

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!
loading...