Σε σακούλα σκουπιδιών 40 χρόνια μετά βρέθηκε το εμβληματικό φόρεμα της Τζούντι Γκάρλαντ που φορούσε στον “Μάγο του Οζ”

Το γαλάζιο φόρεμα που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία “Ο Μάγος του Οζ” βρέθηκε 40 χρόνια μετά

Το γαλάζιο φόρεμα που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία “Ο Μάγος του Οζ” (The Wizard of Oz), βρέθηκε 40 χρόνια μετά, τυχαία, σε μια σακούλα σκουπιδιών. Είναι ένα γκικάν φόρεμα που η Τζούντι φορούσε για να υποδυθεί την Ντόροθυ Γκέιλ (Dorothy Gale) το 1939 σε μία από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Βρέθηκε στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον από τον Λέκτορα Ματ Ρίπα. Καθώς το κτίριο ήταν υπό ανακαίνιση, και ο ίδιος ξεσκαρτάριζε τα πράγματά του στο γραφείο, είδε έναν σάκο απορριμμάτων. “Τον άνοιξα και μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών ήταν το φόρεμα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω” είπε ο Ρίπα.
oz

Το φόρεμα έγινε δωρεά στο πανεπιστήμιο το 1972 από τον ιερέα Γκίλμπερτ Β. Χάρτκε, αλλά έναν χρόνο μετά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

oz

Το θρυλικό φόρεμα θα διατηρηθεί στο ειδικό εκθεσιακό τμήμα του ιδρύματος. Με δήλωση του το πανεπιστήμιο αναφέρει: “Τώρα θα διατηρηθεί σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας, έτσι ώστε, για πολλά χρόνια ακόμη, να αποτελεί πηγή “ελπίδας, δύναμης και θάρρους” για τους φοιτητές”.

oz

Το φόρεμα δεν είναι το μοναδικό κομμάτι που είχε χαθεί. Το 2005 εκλάπη ένα ζευγάρι ρουμπινί παντόφλες από το Μουσείο Τζούντι Γκάρλαντ στο Γκραντ Ράπιντς, στην Μινεσότα τη γενέτειρα της εμβληματικής ηθοποιού.

Τα γοβάκια της Γκάρλαντ -με το όνομά της να είναι γραμμένο στο εσωτερικό τους- βρέθηκαν το 2017 ύστερα από μία μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μινεάπολη, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου το FBI. Θεωρούνται από τα πλέον εμβληματικά παπούτσια στην ιστορία του κινηματογράφου και είχαν ασφαλιστεί για 1 εκατομμύριο λίρες.

thetoc

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...