Στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος, Παύλος και Φίλιππος, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τα διαδικαστικά της κηδείας.

Οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά βγήκαν από την πλαϊνή πόρτα, μετά τη συνάντηση που είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν τα διαδικαστικά της κηδεία του Κωνσταντίνου. Η κυβέρνηση πάντως έχει λάβει τις αποφάσεις της, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής. Οπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης ο τέως θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι.

Ως ιδιώτη κοντά στους προγόνους του στο Τατόι θα ταφεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα ήταν  για να μην γίνει η κηδεία και η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (10/1) με τιμές αρχηγού κράτους και όχι με δημοσία δαπάνη υπήρχε από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.

Σημειώνεται ότι στη διυπουργική σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για τα διαδικαστικά της εξοδίου ακολουθίας είχαν οι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!


 

loading...