Συμβουλές συμβίωσης με ένα σκανταλιάρικο τετράποδο

Συμβουλές συμβίωσης με ένα σκανταλιάρικο τετράποδο

Το δίχως άλλο δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την περίοδο της καραντίνας καταγράφηκε αύξηση στις υιοθεσίες σκύλων από τα καταφύγια, κι αυτό είναι το μόνο καλό νέο στην εποχή του κορωνοϊού.

Επειδή όμως τα αξιολάτρευτα τετράποδα μπορούν να αποδεχτούν εξολοθρευτές της ενέργειας σας, ιδιαίτερα αν είναι σε μικρή ηλικία, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα ηρεμήσετε και να περάσετε όμορφα μαζί τους χωρίς προβλήματα και προβληματισμούς.

Εμπλουτισμός περιβάλλοντος

Τα σκυλιά χρειάζονται διεξόδους για την ενέργειά τους. Μερικά σκυλιά διασκεδάζουν το ίδιο με το να μασάνε τον καναπέ σας ή να κυνηγούν μια μπάλα στο πάρκο. Από σας εξαρτάτε να του μάθετε τι είναι το επιτρεπτό και τι όχι.

Εντοπίστε προβλήματα συμπεριφοράς

Δεν είναι πάντα ένα πρόβλημα υπακοής. Οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές συμβαίνουν ως αποτέλεσμα στρες και φόβου. Αυτά τα προβλήματα μπορούν λυθούν μόνο μέσα από προγράμματα επίλυσης προβλημάτων με την βοήθεια ενός έμπειρου θετικού εκπαιδευτή σκύλων.

Δοκιμάστε δραστηριότητες που δίνουν διέξοδο στην ενέργεια του

Πολλές από τις καταστροφικές συμπεριφορές του σκύλου σας προέρχονται από έλλειψη «εργασίας» για το σκυλί. Το να βρίσκει πράγματα που να του ενεργοποιούν τις νοητικές και σωματικές του ικανότητες είναι μια θετική διέξοδος στην ενέργεια που διαθέτει.

Κάντε την εκπαίδευση κομμάτι της καθημερινότητας σας

Για παράδειγμα όταν βλέπετε τηλεόραση ζητήστε του να ξαπλώσει στα πόδια σας, όταν του βάζετε το λουρί να κάτσει και όταν του ετοιμάζετε το φαγητό να περιμένει υπομονετικά.

Ενισχύσετε τις ήρεμες συμπεριφορές

Ενδυναμώσετε μέσω κατάλληλης επιβράβευσης και τρόπου κάθε ήρεμη συμπεριφορά του σκυλιού σας. Βοηθήστε το να μάθει ότι το να κάθεται, να ξαπλώνει, να είναι υπομονετικός.

vradini.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...