ΥΛΙΚΑ
1 φραντζόλα ή ένα καρβελάκι χωριάτικο ψωμί (κατα προτίμηση μπαγιάτικο) ή ψωμί τοστ
5 αυγά
ενάμιση ποτήρι γάλα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα (αν το τηγανίσουμε και δεν το βάλουμε στον φούρνο)
αλάτι
πιπέρι
Οι πολύ αγαπημένες αυγοφέτες ξετρελαίνουν τα παιδάκια και είναι τέλειες για πρωινό ή αν θέλετε να τους φτιάξετε κάτι στα γρήγορα. Μ
Φτιάχνονται πανεύκολα αξιοποιώντας κυρίως μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε και σερβίρονται με διάφορα “συνοδευτικά” (όπως π.χ. μέλι ή ζάχαρη).
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχος 2 περίπου εκατοστά.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό.
Αν θέλουμε τηγανιτές αυγοφέτες:
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι στην κουζίνα μας και μόλις ζεσταθεί αρκετά, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει.
Κρατάμε την αυγοφέτα λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίξει ελαφρά και μετά την βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μας και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν θέλουμε ψητές αυγοφέτες:
Εναλλακτικά και για πιο υγιεινά, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε τις αυγοφέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τις αυγοφέτες είτε σκέτες ή με ζάχαρη ή παγωτό ή ακόμα καλύτερα με μέλι.