Απλό, εύκολο και παραδοσιακό κέικ που θα το λατρέψετε
Υλικά Συνταγής
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 στραγγιστό γιαούρτι
6 αυγά
3 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ (κοφτό)
1 λεμόνι (ξύσμα) ή
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
3 βανίλιες
Οδηγίες
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄ μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν και ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ένα ένα φλυτζάνι ανακατεμένο με μία κουταλιά μπέικιν και μία βανίλια
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα.
Προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς
Βάζουμε το μείγμα ή σε βουτυρωμένο ταψάκι (24 – 26cm) ή σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ και το ψήνουμε στους 180°C για 50λεπτά περίπου
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη