Τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν καλό στην ψυχική υγεία

Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πραγματικά δεδομένα παιχνιδιών και τα αποτελέσματα ήταν ήρθαν σε αντίθεση με τη γενική αντίληψη ότι τα βιντεοπαιχνίδια βλάπτουν την ψυχική μας υγεία.

Η μελέτη, η οποία επικεντρώθηκε σε παίκτες του Animal Crossing της Nintendo, καθώς και του Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville της EA, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπαιζαν περισσότερα βιντεοπαιχνίδια έτειναν να αναφέρουν μεγαλύτερη «ευημερία».

Χάρη στη φύση των παιχνιδιών που συνδέονται με το διαδίκτυο, η ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατάφερε να συνδέσει ψυχολογικά ερωτηματολόγια με αληθινά αρχεία χρόνου που αφιερώθηκε στα παιχνίδια.

Προηγούμενες μελέτες είχαν την τάση να επικεντρώνονται στον αυτοαναφερόμενο χρόνο παιχνιδιού, δηλαδή, σύμφωνα με τη μελέτη, δεν συσχετίζονταν πλήρως με την πραγματικότητα.

Ο Andrew Przybylski, επικεφαλής της έρευνας είπε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν πως εάν παίζετε τέσσερις ώρες την ημέρα Animal Crossing θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς οι προηγούμενες σχετικές μελέτες υποστήριζαν το αντίθετο».

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η εν λόγω μελέτη θα ανοίξει τον δρόμο για να αρχίσει να χρησιμοποιείται ένα υψηλότερο επίπεδο αποδεικτικών στοιχείων στις ακαδημαϊκές συζητήσεις σχετικά με τον εθισμό στα ψηφιακά παιχνίδια, αλλά και στις επιπτώσεις των παιχνιδιών στην ψυχική υγεία γενικότερα.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News 


loading...