Τα βραβεία του διαγωνισμού «Φωτογράφος Καιρικών Φαινομένων 2020»

Στον πέμπτο ετήσιο διαγωνισμό – ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με το Accuweather – υποβλήθηκαν 7.700 φωτογραφίες

Τον νικητή του διαγωνισμού «Weather Photographer of the Year 2020 (Φωτογράφος Καιρικών Φαινομένων 2020)» ανακοίνωσε η Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία (RmetS). Στον πέμπτο ετήσιο διαγωνισμό – ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με το Accuweather – υποβλήθηκαν 7.700 φωτογραφίες. Η φωτογραφία του Rudolf Sulgan στην οποία απεικονίζεται η Brooklyn Bridge της Νέας Υόρκης την οποία πλήττει χιονοθύελλα επελέγη από ένα ευρύ φάσμα κριτών ως ο νικητής (η βραχεία λίστα ήταν 26 φωτογραφίες).

«Ο καιρός επηρεάζει όλη τη ζωή μας και αυτή η φωτογραφία το αιχμαλωτίζει τέλεια» σχολίασε, σύμφωνα με το Designboom, η διευθύνων σύμβουλος της RmetS και μέλος της κριτικής επιτροπής Liz Bentley. «Η Γέφυρα του Μπρούκλιν προσφέρει ένα εμβληματικό φόντο αλλά είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού του χιονιού, του ανέμου και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να διασχίσουν τη γέφυρα που αφηγείται την όλη ιστορία – φέρνει ένα ρίγος στην πλάτη μου» πρόσθεσε.

Στην κατηγορία «Νεαρός Φωτογράφος Καιρικών Φαινομένων 2020» (17 χρονών και κάτω) νικήτρια αναδείχθηκε η φωτογραφία «Παγωμένη Ζωή» που τράβηξε η 17χρονη Kolesnik Stephanie Sergeevna. «Είναι η φωτογραφία ενός φύλλου που έχει κολλήσει στον πάγο. Ήθελα να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία γιατί είναι ένα κομμάτι ηλιόλουστου καλοκαιριού που έχει κοκαλώσει στον πάγο. Μοιάζει σαν να έχει σταματήσει για αυτό το φύλλο ο χρόνος» εξομολογήθηκε η νεαρή φωτογράφος από τη Ρωσία.

Το κοινό συμμετείχε με 11.275 ψήφους και έδωσε το Βραβείο Κοινού στον Alexey Trofimov για τη φωτογραφία «Θησαυρός της Βαϊκάλης» την οποία τράβηξε στη Σιβηρία. Πρώτος επιλαχών «Φωτογράφος Καιρικών Φαινομένων 2020» ήταν κατά την κρίση της επιτροπής ο Vu Trung Huan και δεύτερη επιλαχούσα η Maja Kraljik.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News 


loading...