Τέλος στη μαζική σφαγή αρσενικών νεοσσών κοτόπουλων

Τέλος στη βάναυση πρακτική της μαζικής εξόντωσης των αρσενικών νεοσσών κοτόπουλων αποφάσισε να δώσει η Γερμανία, με το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2022.

Σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον τέσσερα δισεκατομμύρια αρσενικά κοτόπουλα ετησίως, απομακρύνονται από τη μητέρα τους αμέσως μετά τη γέννησή τους και σφαγιάζονται μαζικά, καθώς οι πτηνοτρόφοι τα θεωρούν «άχρηστα» επειδή δεν γεννούν αβγά και παράγουν λιγότερο κρέας.

Αν και αμφιλεγόμενη, η εν λόγω τακτική είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μολονότι, όπως υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση, πλέον υπάρχουν τεχνικές που επιτρέπουν στους πτηνοτρόφους να βλέπουν το φύλο του νεοσσού πριν το αβγό εκκολαφθεί.

Σε σχετική δήλωσή της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, Julia Klöckner χαρακτήρισε την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου ως «ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της καλής διαβίωσης των ζώων».

«Έχουμε επενδύσει εκατομμύρια ευρώ σε εναλλακτικές. Η Γερμανία θα είναι η πρώτη χώρα διεθνώς που θα ακολουθήσει αυτή την τακτική και ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα για όλο τον κόσμο», πρόσθεσε η υπουργός.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


 

loading...