Τέσσερα λιοντάρια με κορονοϊό σε ζωολογικό κήπο

Τρία θηλυκά λιοντάρια, η Zala, η Nima, η Run Run και ένα αρσενικό, ο Kiumbe, βγήκαν θετικά στον κορονοϊό στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης. Τα αιλουροειδή, σύμφωνα με το Reuters, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Με τη νόσο COVID-19 διαγνώστηκαν και δύο υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου.

Οι αρχές τώρα ερευνούν πώς μεταδόθηκε ο ιός στα λιοντάρια.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έκαναν μοριακό τεστ PCR στα ζώα όπως ακριβώς γίνεται και στους ανθρώπους.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Βαρκελώνης επικοινώνησε με τους υπαλλήλους στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, όπου ακόμα τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια βγήκαν θετικά για στον κορονοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Το τεσσάρων ετών αρσενικό και τα τρία θηλυκά -16 ετών- δεν είχαν επαφή με τα άλλα ζώα του ζωολογικού κήπου ο οποίος είναι ανοικτός για τους επισκέπτες.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...