Τέσσερις καταξιωμένοι πιανίστες εγκαινιάζουν το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής

Τέσσερις κορυφαίοι δεξιοτέχνες σε ένα σπάνιο ρεσιτάλ για τέσσερα πιάνα εγκαινιάζουν το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την περίοδο 2020 – 2021 αλλά και τον δημοφιλή κύκλο «Μεγάλοι Ερμηνευτές».

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΑ Γιάννης Βακαρέλης υποδέχεται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 20:30 στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τρεις αγαπημένους σολίστ, την Ελέν Μερσιέ Αρνώ, τον Κυπριανό Κατσαρή και τον Αχιλλέα Γουάστωρ. Οι τέσσερις καταξιωμένοι πιανίστες θα παρουσιάσουν ένα πανόραμα διάσημων έργων του συμφωνικού και οπερατικού ρεπερτορίου σε ευφάνταστες μεταγραφές για τέσσερα πιάνα, οι οποίες αποκαλύπτουν κρυμμένες πτυχές της αρχικής εκδοχής, μέσα από τον διαυγή και ευκρινή ήχο του πιάνου.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την Εισαγωγή Ταγχώυζερ του Ρίχαρντ Βάγκνερ (μεταγραφή: Carl Burchard), το Κοντσέρτο αρ. 1 σε μι μείζονα, «Η άνοιξη» από τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι (μεταγραφή: Νικόλας Οικονόμου) και τη Φαντασία Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, (μεταγραφή: Αχιλλέας Γουάστωρ). Η δεύτερη ενότητα του προγράμματος αρχίζει με το Εμβατήριο Ράκοτσι του Φραντς Λιστ, η αυθεντική εκδοχή του οποίου γράφτηκε από τον λαμπρό Ούγγρο μουσουργό ειδικά για τέσσερα πιάνα, συνεχίζεται με το Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ (μεταγραφή: Jacques Drillon) και ολοκληρώνεται με τη Σουίτα μπαλέτου «Αλέξης Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη (μεταγραφή: Αχιλλέας Γουάστωρ).

Η προπώληση για τη συναυλία «Τέσσερα πιάνα» έχει ήδη αρχίσει. Το πρόγραμμα είναι πιθανόν να τροποποιηθεί λόγω υγειονομικών κανονισμών. Οι θεατές μπορούν να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, στα μέτρα προστασίας και στις οδηγίες σχετικά με την προσέλευσή τους στο megaron.gr.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ακολουθεί τις πλέον ενημερωμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων του.


loading...