Τι απαντά το Μουσείο Μπενάκη για το γούρι με την Μαντώ Μαυρογένους και την λεζάντα Υγεία, κ@@@, επανάσταση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, μία φωτογραφία από ένα γούρι με την Μαντώ Μαυρογένους. Το γούρι, που πωλείτο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του Μουσείου Μπενάκη και εξαντλήθηκε, είναι εμπνευσμένο από τη γνωστή αμερικανική φεμινιστική αφίσα του 1943 με το σύνθημα “We can do it”, για την ενίσχυση του ηθικού της εργαζόμενης γυναίκας.

Το γεγονός ότι συνοδεύεται με την γραπτή ευχή: “Υγεία, Κ…λα, Επανάσταση”, προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις από μερίδα κοινού στα social media, με αποτέλεσμα το Μουσείο Μπενάκη να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το Πωλητήριο “άνοιξε από νωρίς τον δρόμο σε νέους σχεδιαστές και σε σύγχρονους καλλιτέχνες, με πολλούς από τους οποίους διατηρεί σταθερή συνεργασία.

Χωρίς να παρεμβαίνει στα έργα τους, πόσω μάλλον να τα λογοκρίνει” και ότι “παραμένει δεκτικό στις δημιουργικές θεωρήσεις των καλλιτεχνών που φιλοξενεί”.

Η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη

“Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, πρώτο στην Ελλάδα και με συνεχή παρουσία για πάνω από 40 χρόνια, άνοιξε από νωρίς τον δρόμο σε νέους σχεδιαστές και σε σύγχρονους καλλιτέχνες, με πολλούς από τους οποίους διατηρεί σταθερή συνεργασία. Χωρίς να παρεμβαίνει στα έργα τους, πόσω μάλλον να τα λογοκρίνει, το Πωλητήριο παραμένει δεκτικό στις δημιουργικές θεωρήσεις των καλλιτεχνών που φιλοξενεί, πράγμα που συνέβη και στην περίπτωση του αντικειμένου που κυκλοφόρησε ως πρωτοχρονιάτικο γούρι τον Δεκέμβριο του 2020 και που το τελευταίο εικοσιτετράωρο πυροδότησε συζητήσεις σε μερίδα του κοινού. Το αντικείμενο αυτό, που σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα Β612 και κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό (40 κομμάτια), περιλαμβάνει μια φράση που αποτελεί εδώ και χρόνια το γνωμικό των Β612. Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γούρι έχει αυτή την στιγμή εξαντληθεί”.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...