Το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο

Το καθεστώς της καραντίνας είναι μια εντελώς καινούρια κατάσταση που την αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες στον κόσμο από την περασμένη άνοιξη, προκειμένου να αποφευχθεί η ιδιαίτερα καλπάζουσα επιδημία της Covid-19.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος στο πλανήτη που βρίσκεται σε ένα συνεχόμενο lockdown για διαφορετικούς τελείως λόγους.O λόγος για το Tristan da Cunha στη Νότια Αφρική, το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά του Cape Town.

Πρόκειται για το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο ή αλλιώς το μέρος που έχει πάντα “lockdown”!

Οι κάτοικοι σ’ ένα συγκεκριμένο μέρος της γης βρίσκονται ουσιαστικά κάθε μέρα σε lockdown!

Για να προσεγγίσει κανείς το Tristan da Cunha ή αλλιώς το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο χρειάζεται να ταξιδέψει με καράβι για 6 ολόκληρες μέρες!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το σύμπλεγμα ηφαιστειακών νησιών στον Νότιο Ατλαντικό είναι το πιο απομακρυσμένο κατοικημένο αρχιπέλαγος στον κόσμο, σε απόσταση 2.160 χλμ., από την ακτή του Cape Town. Η περιοχή με τα νησιά αποτελείται από το ομώνυμο νησί Tristan da Cunha, που έχει διάμετρο 11 χλμ. και συνολική έκταση 98 τ.χλμ., ενώ τα υπόλοιπα είναι ακατοίκητα.

Το Tristan da Cunha είναι βρετανικό υπερπόντιο έδαφος με το δικό του Σύνταγμα.

Εκτός απ’ αυτό, τις 20 απ’ τις 30 μέρες του μήνα βρέχει συνέχεια, ενώ στο νησί υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ηλεκτρικό ρεύμα παρέχεται μόνο από γεννήτριες και για να βρεις τρόφιμα στο παντοπωλείο πρέπει να τα έχεις παραγγείλει μήνες πριν να θέλεις να τα καταναλώσεις.

Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι φαίνεται πως απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους, αφού μοιράζουν δουλειές και κέρδη μεταξύ τους και η αίσθηση της αλληλεγγύης βρίσκεται σε επίπεδα που εμείς ίσως δεν μπορούμε καν να φανταστούμε!

Περιττό να πούμε ότι στο νησί δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού κι όλα που συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο δεν φαίνεται να αγγίζουν τους κατοίκους εκεί.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News 


loading...