Το Ρίο σχεδιάζει το καρναβάλι του για τον Ιούλιο του 2021

Το Ρίο ντε Ζανέιρο σχεδιάζει, υπό προϋποθέσεις, να πραγματοποιήσει το διάσημο καρναβάλι του τον Ιούλιο του 2021, όπως ανακοίνωσαν οι σχολές σάμπα, αφού οι παραδοσιακές παρελάσεις που προβλέπονταν για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκαν λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Εντούτοις, η νέα ημερομηνία θα εξαρτηθεί τόσο από τη διαθεσιμότητα ενός εμβολίου όσο κι από την απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει τις συγκεκριμένες ημέρες του Ιουλίου αργίες σε εθνικό επίπεδο, διευκρίνισε η Liesa, η ένωση των σχολών σάμπα που οργανώνουν τις παρελάσεις.

«Οι σχολές σάμπα αποφάσισαν ότι εάν υπάρχει ένα εμβόλιο και έχουν οριστεί ημέρες αργίας, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της Liesa Βισέντε Ντατόλι.

Οι σχολές σάμπα «συναντήθηκαν χθες και ήταν όλες τους πιο αισιόδοξες λόγω των πρόσφατων πληροφοριών σχετικά με τις πολύ αποτελεσματικές δοκιμές εμβολίων», είπε ο εκπρόσωπος τύπου, «επομένως, όρισαν την ημερομηνία για τις 11 και 12 Ιουλίου».

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Εάν δεν υπάρχει εμβόλιο, ξεχνάμε τα πάντα».

Αν και οι σχολές σάμπα προετοιμάζονται σχεδόν ένα χρόνο πριν για το καρναβάλι, όπου συμμετέχουν χιλιάδες χορευτές και το παρακολουθούν εκατομμύρια θεατές, η σχολή Mangueira δεν είναι τόσο αισιόδοξη.

«Η Mangueira δεν έχει προετοιμάσει τίποτα» για το επόμενο καρναβάλι, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ρούμπεμ Μασάδο. «Όμως, εάν τελικά συμμετάσχουμε, 6 μήνες μας αρκούν».

Με 166.000 νεκρούς, η Βραζιλία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και απειλείται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η πανδημία της Covid-19 οδήγησε ήδη στην ακύρωση της επίδειξης των πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς, παρουσία εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο στη διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News 


loading...