Το τραγούδι της ημέρας (10/1) – Without You

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Χάρι Νίλσον, άκουσε το 1971 τυχαία το τραγούδι σε ένα πάρτι. Αρχικά, πίστευε πως ήταν τραγούδι των Beatles. Όταν συνειδητοποίησε πως ανήκει αλλού, αποφάσισε να το συμπεριλάβει στο έβδομο άλμπουμ του Nilsson Schmilsson (1971). Ο Νίλσον συνεργάστηκε με τον Αμερικανό παραγωγό Ρίτσαρντ Πέρι και «μεταμόρφωσαν» το τραγούδι.

To Without you επανακυκλοφόρησε από τον Χάρι Νίλσον τον Οκτώβριο του 1971. Έγινε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας στην κορυφή των τσαρτς σε πολλές χώρες. Στις ΗΠΑ παρέμεινε στην κορυφή των τσαρτς για τέσσερις εβδομάδες ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο για πέντε. Το 1973 ο Νίλσον κέρδισε βραβείο Γκράμι καλύτερης ανδρικής ποπ ερμηνείας για το συγκεκριμένο τραγούδι.

Το Without you, μετά την επιτυχία του Χάρι Νίλσον, διασκευάζεται από πάνω από εκατόν ογδόντα καλλιτέχνες.

Στις 24 Ιανουαρίου 1994, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαράια Κάρεϊ επανεκτελεί το τραγούδι βασισμένη στην έκδοση του Χάρι Νίλσον. Το Without you από την Μαράια Κάρεϊ, κυκλοφόρησε μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Νίλσον από καρδιακό επεισόδιο στις 15 Ιανουαρίου 1994. Για μία ακόμα φορά, η μπαλάντα γίνεται τεράστια επιτυχία σε όλα τσαρτς των ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...