Το τραγούδι της ημέρας (14/1) – Blowin’ in the Wind

Το Blowin’ in the Wind είναι ένα τραγούδι γραμμένο από τον Μπομπ Ντίλαν, το οποίο το συμπεριέλαβε στον δίσκο του The Freewheelin’ Bob Dylan, το 1963. Οι στίχοι του τραγουδιού περιέχουν μία σειρά ρητορικών ερωτήσεων. Στο ρεφρέν η φράση The answer, my friend, is blowin’ in the wind έχει διττό ρόλο είτε η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας είτε όντως πλανάται στον αέρα.

Το κομμάτι, με το πέρας των δεκαετιών, έλαβε αρκετές διακρίσεις. Για παράδειγμα το περιοδικό, το 2004, Rolling Stone, στη λίστα του με τα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, το κατέταξε στην 14η θέση. Επίσης, το 1994, εισήχθη στο Grammy Hall of Fame. ενώ το έχουν ερμηνεύσει και αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες, πλην του δημιουργού του.

Η Τζόαν Μπαέζ (Joan Chandos Báez, 9 Ιανουαρίου 1941 – …) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια της φολκ, κυρίως, μουσικής και στιχουργός. Από το 1959 που ξεκίνησε την καριέρα της μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει περισσότερα από τριάντα άλμπουμ, στα οποία ερμήνευσε τόσο δικά της τραγούδια όσο και τραγούδια άλλων δημιουργών. Οι στίχοι των τραγουδιών της είναι κυρίως στα Αγγλικά και στα Ισπανικά, αλλά έχει ερμηνεύσει τραγούδια και σε άλλες γλώσσες.

Επιπλέον είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενεργό συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα (κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ συνελήφθη και φυλακίστηκε για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία στο Armed Forces Induction Center) και την υποστήριξη του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων. Πολλά από τα τραγούδια της μιλούν για τον πόλεμο και για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...