Βιβλίο: Η Κλάρα και ο Ήλιος του Καζούο Ισιγκούρο

Στο πρώτο μυθιστόρημά του, μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ το 2017, με τίτλο «Η Κλάρα και ο Ήλιος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ο Καζούο Ισιγκούρο αφηγείται την ιστορία της Κλάρας.

Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μας προσφέρει μια μοναδική άποψη του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου μας μέσα από τα μάτια μιας αξέχαστης αφηγήτριας. Η αριστοτεχνικά συγκρατημένη πρόζα του Ισιγκούρο ενισχύει τη συναισθηματική δύναμη και τη σπάνια τρυφερότητα του κειμένου, που διερευνά το πλέον θεμελιώδες ερώτημα:

Τι σημαίνει στ’ αλήθεια ν’ αγαπάς;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Καζούο Ισιγούρο γεννήθηκε στο Ναγκασάκι το 1954, αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει γράψει επτά μυθιστορήματα, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες, και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της εποχής μας. Το 2017 του απονεμήθηκε το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας.

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Τα Απομεινάρια μιας Μέρας, που το 1989 τιμήθηκε με το Bραβείο Booker και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς, Ο Θαμμένος ΓίγανταςΜη μ’ Αφήσεις ΠοτέΑχνή Θέα των Λόφων και Όταν Ήμαστε Ορφανοί, ενώ ετοιμάζονται και άλλα. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγο και την κόρη του.

vradini.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...