Βιβλίο: Η μυστική ζωή των συγγραφέων του Γκιγιόμ Μισό

«Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο»…

Στον ιδιαίτερο κόσμο της συγγραφέων, στις σκέψεις και στις εμμονές τους, ταξιδεύει τους αναγνώστες του στο βιβλίο με τίτλο «Η μυστική ζωή των συγγραφέων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, ο Γκιγιόμ Μισό, με φόντο ένα αστυνομικό μυστήριο που θα τους προβληματίσει πριν τους ανατρέψει όλα όσα μέχρι τότε θεωρούσαν δεδομένα…

Όλοι έχουν τρεις ζωές: μία δημόσια, μία ιδιωτική και μία μυστική…
Gabriel Garcιa Marquez

1999
Έπειτα από την έκδοση τριών εμβληματικών μυθιστορημάτων, ο διάσημος συγγραφέας Νατάν Φολ ανακοινώνει το τέλος της συγγραφικής του καριέρας και αποσύρεται στο Μπομόν, ένα παρθένο και όμορφο νησί της Μεσογείου.

Φθινόπωρο 2018
Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο Φολ δεν έχει δώσει ούτε μία συνέντευξη. Καθώς όμως τα μυθιστορήματά του εξακολουθούν να συναρπάζουν τους αναγνώστες, η νεαρή Ελβετίδα δημοσιογράφος Ματίλντ Μονέ καταφτάνει στο απομονωμένο νησί, αποφασισμένη να ξεκλειδώσει τα μυστικά του μοναχικού συγγραφέα. Την ίδια μέρα, ανακαλύπτεται στην παραλία το πτώμα μιας γυναίκας και οι Αρχές αποκλείουν το νησί. Κι έτσι ξεκινάει μια επικίνδυνη αναμέτρηση ανάμεσα στη Ματίλντ και στον Φολ, όπου αλήθειες χρόνια θαμμένες συγκρούονται με απροκάλυπτα ψέματα, ενώ έρωτας και φόβος συνυφαίνονται σε ένα διαβολικό παιχνίδι…

Η συγκλονιστική αλήθεια δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνο όταν θα μπει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ στη θέση του…

Έγραψαν για το βιβλίο

Ο Γάλλος συγγραφέας φτιάχνει μια λογοτεχνική φάρσα με κάλυμμα μυστηρίου και θρίλερ. Σηκώνει κάτοπτρα που το ένα ρίχνει την αντανάκλασή του στο άλλο δίχως στο τέλος ο αναγνώστης να γνωρίζει τι είναι μέρος της μυθοπλασίας και τι κομμάτι της πραγματικότητας.
Διονύσης Μαρίνος, bookpress.gr

Ένα μυστήριο υψηλού επιπέδου, ένα συναρπαστικό θρίλερ, ένα έξυπνο παιχνίδι αντικατοπτρισμού ανάμεσα στον συγγραφέα και στον αναγνώστη.
Bernard Lehut, RTL

Ένα διαβολικό και πολύ προσωπικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο Guillaume Musso απολαμβάνει να παίζει με τα νεύρα μας κι εμείς το λατρεύουμε!
Sandrine Bajos, Le Parisien

Ένα θρίλερ συναρπαστικό, που δοξάζει την ουσία της λογοτεχνικής δημιουργίας.
Patrick Simonin, TV5 Monde

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γκιγιόμ Μισό είναι ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας των τελευταίων χρόνων στη Γαλλία. Γεννήθηκε το 1974 στην Αντίμπ. Στη διάρκεια των σπουδών του άρχισε να γράφει και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ. Τα βιβλία του έχουν τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο – έχουν μεταφραστεί σε 44 γλώσσες και κάποια έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Το κορίτσι και η νύχτα.

vradini.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...