Βιβλίο: Ο σταυρός του Ίνγκαρ Γιόνσρουντ – (Η τριλογία του Μπάιερ)

Ένα πυκνό μυστήριο με καταιγιστική πλοκή και απρόσμενο τέλος

Καθηλωτικό και ανατρεπτικό, το άκρως πολιτικό τρίτο μέρος της Τριλογίας του Μπάιερ του Νορβηγού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Ίνγκαρ Γιόνσρουντ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, με τίτλο «Ο σταυρός», μιλά στην καρδιά του αναγνώστη απευθυνόμενος στην ηθική του.

Καθώς η υπόθεση μπλέκεται ολοένα και περισσότερο με την προσωπική του οικογενειακή ιστορία, ο Φρέντρικ Μπάιερ θα αναρωτηθεί ποιον πραγματικά μπορεί να εμπιστευτεί: ακόμα και η στενή του συνεργάτιδα, η Καφά Ικμπάλ, μοιάζει να κρύβει μυστικά.

Στην αστυνομία έχει διεισδύσει ένας πληροφοριοδότης. Εντολές δολοφονίας μοιράζονται μέσα από το dark web. Και, μαζί με τις ενοχές που τον πνίγουν επί δέκα ολόκληρα χρόνια, ο Μπάιερ θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει έναν άγνωστο αντίπαλο που είναι αποφασισμένος να τον καταστρέψει.

Ο Σταυρός, το τρίτο βιβλίο του Νορβηγού συγγραφέα με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Φρέντρικ Μπάιερ, είναι ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα για το πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε για ν’ αποκρύψουμε την αλήθεια. Και το πόσο πολλά θυσιάζουμε για να την ανακαλύψουμε.

Έγραψαν για το βιβλίο

«Ο Γιόνσρουντ συνθέτει αριστοτεχνικά ένα δυνατό, πολυεπίπεδο κατασκοπευτικό δράμα, που ξεπερνάει τα όρια του είδους».
εφημερίδα Aftenposten, Νορβηγία

«Το βιβλίο αυτό θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας. Αλλά αξίζει τον κόπο».
εφημερίδα Jydske Vestkysten, Δανία

Λίγα λόγια τον συγγραφέα

O Ίνγκαρ Γιόνσρουντ (γενν. 1974) μεγάλωσε στο Χόλμεστραν της Νορβηγίας κι έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα Jarlsberg Avis και στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Νορβηγίας, το NRK, πριν γίνει ανταποκριτής στη Στοκχόλμη της VG, μίας εκ των δύο μεγαλύτερων σε κυκλοφορία νορβηγικών εφημερίδων, το 2001.

Ως ανταποκριτής κάλυψε τη διάσημη υπόθεση Knutby, που είχε κάνει αίσθηση στον διεθνή τύπο λόγω της σύνδεσης δολοφόνων και θυμάτων με θρησκευτικές σέκτες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί η τριλογία του Φρέντρικ Μπάιερ Η Αδελφότητα της Βιέννης (2017) , Kαλυψώ (2018), Ο σταυρός (2021), σε μετάφραση Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη. Ο Ίνγκαρ Γιόνσρουντ ζει στην περιοχή του Τούρσοβ, στο Όσλο.

vradini.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...