Βιβλίο: Το καλοκαίρι του Λούκα Ρίτσι

Η συνέχεια του πρότζεκτ των τεσσάρων εποχών του Ιταλού συγγραφέα

«Μετά το Φθινόπωρο» έρχεται «Το Καλοκαίρι» του Λούκα Ρίτσι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, μια ιστορία ερωτικής εμμονής που θα συναρπάσει τους αναγνώστες.

Κι όμως, αυτή η τυχαία συνάντηση τον στιγματίζει κι ανάμεσα στους δυο τους ξεκινά μια ιδιαίτερη ιστορία, κάθε καλοκαίρι, σαν ένα σταθερό ραντεβού. Γύρω τους η Ρώμη και το παραθαλάσσιο θέρετρο Τσιρτσέο είναι λουσμένα στο ίδιο αμείλικτο φως που τυφλώνει τους ήρωες του Καλοκαιριού.

Έγραψαν για το βιβλίο

Ένα μυθιστόρημα ονειροπόλο και συνάμα ευθύβολο, που καταπιάνεται με την εμμονή του έρωτα σε όλες του τις μορφές. Τραχιά και βαθιά, πολύ μελετημένη πρόζα.
La Stampa

Μια κωμωδία α λα ιταλικά, όμως πιο άγρια.
La Repubblica

Ο Ρίτσι εξακολουθεί να σκάβει, με γυμνά χέρια και εικονοκλαστική μανία, το χώμα των σχέσεων.
Il Fatto

Με Το καλοκαίρι επιστρέφουν, διακριτικά, ορισμένα δυνατά πρότυπα του συγγραφέα: η δηκτική πρόζα του Μοράβια και η κοφτή ειρωνεία του Φίλιπ Ροθ.
Il Sole 24 Ore

Ένα ημερολόγιο συναισθημάτων στο εκτυφλωτικό φως της Ρώμης
Corriere della Sera

Λίγα λόγια τον συγγραφέα

Ο Λούκα Ρίτσι γεννήθηκε στην Πίζα το 1974. Θεωρείται από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Ιταλούς διηγηματογράφους. Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα βιβλία L’amore e altre forme d’odio (2006, Βραβείο Chiara), La persecuzione del rigorista (2008, Βραβείο Zocca), Come scrivere un bestseller in 57 giorni (2009, υποψήφιο για το Βραβείο Bergamo) και I difetti fondamentali (2017, υποψήφιο για τα Βραβείο Campiello και το Βραβείο Chiara). Διδάσκει δημιουργική γραφή. Ζει στη Ρώμη. Το Φθινόπωρο είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

vradini

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...