Βρέθηκε πουλί με αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά

Ένα ασυνήθιστο πουλί φωτογραφήθηκε στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Ο 69χρονος Jamie Hill, παρατηρητής πουλιών και ορνιθολόγος σε σύνταξη, ήρθε αντιμέτωπος με ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο έξω από το σπίτι μιας φίλης του.

Πρόκειται για έναν καρδινάλιο ο οποίος είναι μισός κόκκινος και μισός καφετί στο χρώμα, κάτι που υποδεικνύει ότι ίσως πρόκειται για μια μίξη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού.

Αν και δεν είναι ανήκουστο, το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο, «πρόκειται για συνάντηση που συμβαίνει μια φορά στη ζωή σου, με πιθανότητες μία στο εκατομμύριο», όπως εξήγησε ο Hill μιλώντας στο BBC.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο 69χρονος, όταν η φίλη του τού είπε πως είδε ένα ασυνήθιστο πουλί να πλησιάζει τις ταΐστρες του σπιτιού της, ο ίδιος αρχικά αναρωτήθηκε αν το ιδιαίτερο χρώμα στα φτερά του οφείλεται σε μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα δεν έχουν χρωματισμό (λευκισμός – leucism).

Αφού όμως είδε καλύτερα τις φωτογραφίες, ο Hill υποψιάστηκε ότι ο καρδινάλιος πάσχει από bilateral gynandromorphism, μια γενετική ανωμαλία που έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη αρσενικών και θηλυκών χαρακτηριστικών.

Αμέσως, ο πρώην ορνιθολόγος κατευθύνθηκε προς το σπίτι της φίλης του και μέσα σε μια ώρα είχε καταφέρει να απαθανατίσει το ασυνήθιστο πουλί.

«Αφού τράβηξα τις φωτογραφίες, η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή για τις επόμενες πέντε ώρες μέχρι να καταφέρω να φτάσω στο σπίτι και να τις επεξεργαστώ, ώστε να δω τι πραγματικά είχα τραβήξει», κατέληξε.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...