Ζιζέλ από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας στο Christmas Theater On line

Η νέα αυτή εκδοχή της Ζιζέλ του Άκραμ Καν, το σπουδαιότερο ίσως ρομαντικό μπαλέτο, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για να ζήσουμε ξανά αυτή την συγκινητική ιστορία αγάπης, προδοσίας και λύτρωσης, στην σύγχρονη εποχή.

Η Ζιζέλ ανήκει σε μια τυπική οικογένεια μεταναστών που δουλεύουν σε ένα εργοστάσιο υποδημάτων και αποκαλούνται Απόκληροι. Το εργοστάσιο κλείνει και πλέον χωρίς δουλειά, αναγκάζεται να αποδεχθεί και η ίδια την πρόταση που κάνουν οι ιδιοκτήτες σε όλους τους εργαζόμενους, να αποτελέσουν μια ομάδα που θα τους ψυχαγωγεί με μουσική και χορό.

Ο πλούσιος Άλμπρεχτ ντύνεται απόκληρος και φτάνει στην ερωμένη του Ζιζέλ με την οποία είναι ερωτευμένος. Τον παρακολουθεί ο Ιλαρίωνας που θέλει και αυτός να κερδίσει την αγάπη της Ζιζέλ. Ο Ιλαρίωνας για να τον εκδικηθεί, προσκαλεί τους ιδιοκτήτες να έρθουν εκεί που είναι οι ερωτευμένοι. Οι ιδιοκτήτες έρχονται και ο Άλμπρεχτ, βλέποντας την αρραβωνιαστικιά του ανάμεσά τους, προσπαθεί να κρυφτεί.

Οι ιδιοκτήτες θα αναγκάσουν τον Άλμπρεχτ να διακόψει την σχέση του με την Ζιζέλ και να γυρίσει στην αρραβωνιαστικιά του. Η Ζιζέλ θα τρελαθεί και οι ιδιοκτήτες θα την σκοτώσουν χωρίς να αναλάβουν ποτέ την ευθύνη αυτής της δολοφονίας.

Πολλά χρόνια αργότερα, κυνηγημένος από τις τύψεις, ο Άλμπρεχτ θα γυρίσει στο εργοστάσιο – φάντασμα και θα αναζητήσει ξανά την Ζιζέλ προσπαθώντας να πάρει εκδίκηση για την δολοφονία της. Εκεί θα συναντήσει την Μίρθα, την βασίλισσα των αερικών, τα φαντάσματα όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο, που αναζητούν δικαίωση για τις αδικίες που έζησαν.

Η Μίρθα θα τον βοηθήσει να συναντήσει ξανά την Ζιζέλ, το πιο όμορφο αερικό του εργοστασίου, που τριγυρίζει αναζητώντας τη αγάπη. Οι εραστές επανενώνονται για λίγο στο κατώφλι ζωής και θανάτου και η Ζιζέλ συγχωρεί τον Άλμπρεχτ. Τα αερικά μαζί με την Ζιζέλ αναχωρούν και ο Άλμπρεχτ μένει μόνος, γεμάτος θλίψη…

Ζιζέλ του Άκραμ Καν

Με το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας

Μουσική: Βιντσέντζο Λαμάνια (διασκευή της αρχικής σύνθεσης του Αντόλφ Αντάμ)
Σκηνοθεσία και χορογραφία: Άκραμ Καν
Δραματουργική επεξεργασία: Ρουθ Λίτλ
Σκηνικά – κοστούμια: Τιμ Γιπ
Ενορχηστρωτής: Γκάβιν Σάδερλαντ
Φωτισμοί: Μαρκ Χέντερσον

Διανομή
Ζιζέλ: Ταμάρα Ρόχο
Άλμπρεχτ: Τζέημς Στρίτερ
Βραβεία: Oliver Awards 2017, National Dance Award 2017
Διάρκεια: 100 λεπτά

Ημερομηνία
Από: 19/02/2021 Εως: 22/02/2021
Παρασκευή 19 & Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 στις 20.00 | Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Φεβρουαρίου Φεβρουαρίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Εισιτήρια:
15 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 211 77 01 700 | www.christmastheater.gr

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...